Vučić: Velika podrška Amerike

© AP Photo / Hektor PustinaPremijer Aleksandar Vučić
Premijer Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Vašingtonu sa predstavnicima američkih kompanija, a nakon toga je izrazio zadovoljstvo, istakavši da njihova zainteresovanost za ulaganja u Srbiji znači brži proces evrointegracija i širu političku podršku SAD Srbiji.

Predstavnici „Dženeral elektrika“ su premijeru preneli da je ta kompanija otvorena za nove investicije u Srbiji, dok je od predstavnika kompanije „Friport Mekmoran“ premijer zatražio, između ostalog, pomoć u pronalaženju strateškog partnera za RTB Bor.

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju s medijima, sa predstavnicima kompanije „Dženeral elektrik" premijer je razgovarao o saradnji u oblasti energetike, zdravstva, transporta i avio-industrije.

Vučić je, kako se navodi, naglasio da je Srbija sprovela sve zakonske reforme kako bi stranim investitorima omogućila bržu i lakšu realizaciju investicija.

Premijer Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Ruski analitičari: Vučić traži pomoć Amerike

On je sagovornike obavestio i o ekonomskim reformama koje je realizovala vlada Srbije, što našu zemlju čini ekonomski stabilnom i bezbednom za strane investicije.

Vučić je istakao da je Srbija spremna da američkim kompanijama obezbedi najbolje uslove poslovanja u regionu zapadnog Balkana i podršku srpske Vlade.

Potpredsednik „Dženeral elektrika“ Karan Batia, zadužen za međunarodne odnose, izjavio je da je ova kompanija otvorena za nove investicije u Srbiji, za razmenu dobre prakse i za otvaranje većeg broja radnih mesta.

Premijer je, dodao je, naglasio važnost saradnje sa Vladom Srbije na dva projekta iz oblasti obnovljivih izvora energije, izgradnji vetroparkova u Dolovu i Kovačici.

Džo Bajden i Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Vučić Bajdenu: Srbija faktor stabilnosti na Balkanu

„’Dženeral elektrik‘ u Srbiji 11. juna organizuje ’Sorsing dej‘, u saradnji sa Privrednom komorom i Skupštinom Srbije, gde će ispitati mogućnost pokretanja proizvodnje u Srbiji i angažovanje srpskih proizvođača u lancu Dženeral elektrik kompanija“, istakao je Batia.

Srpski premijer susreo se danas i sa menadžmentom kompanija ITI i NCR, kao i sa predstavnicima kompanije „Friport Mekmoran“.

Vučić je od predstavnika kompanije „Friport Mekmoran“ zatražio i pomoć u pronalaženju strateškog partnera za RTB Bor.

Aleksandar Vučić - ilustracija - Sputnik Srbija
Šta Vučić može da „donese“ iz Amerike?

On je, obraćajući se novinarima nakon sastanka, istakao zadovoljstvo zainteresovanošću američkih kompanija za Srbiju i naglasio da dolazak tih kompanija znači širu podršku Sjedinjenih Američkih Država Srbiji.

„To znači brži proces evrointegracija i širu političku podršku SAD Srbiji“, zaključio je Vučić.

Srpski premijer je posetio i kompaniju Majkrosoft.

"Pozvao sam predstavnike Majkrosofta da povećaju svoje prisustvo u Srbiji", napisao je Vučić na svom Tviter nalogu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala