Miščević: Vučić traži podršku SAD

© AP Photo / Hektor PustinaPremijer Aleksandar Vučić
Premijer Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef pregovaračkog tima Srbije sa EU Tanja Miščević izjavila je danas da će Srbija dobiti podršku Sjedinjenih Američkih Državama (SAD), ukoliko njene zvaničnike uspe da ubedi da je na strateškom putu evropskih integracija.

Kako prenosi Tanjug, Miščević je rekla da su SAD velika svetska sila i da, ako je Srbija ima za partnera i saradnika, koji je zainteresovan za ulaganje i razvoj, ne samo u ekonomskom, nego i u političkom smislu, i ako uspe da joj prenese da je na strateškom putu evropskih integracija, dobiće njenu podršku.

Aleksandar Vučić - ilustracija - Sputnik Srbija
Šta Vučić može da „donese“ iz Amerike?

Povodom posete premijera Aleksandra Vučića SAD, Miščević je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, podsetila da SAD nisu članica EU, ali da su najvažniji ekonomski, ali i politički partner EU.

„Ne može Amerika doneti odluku, ali i te kako može preneti dobar osećaj svega onoga o čemu će i premijer govoriti i predstaviti šta je do sada urađeno, posebno u domenu vladavine prava i izmena zakona koji nas približavaju evropskim standardima, a kako bi smo postali interesantni za investitore“, rekla je Miščević.

Ona je dodala da očekuje i razgovore o važnim političkim pitanjima, kao što su regionalna stabilnost, koja je prethodnih dana bila tema diplomatskih sastanaka, i rezultati dijaloga Beograda i Prištine.

Ona je ukazala na nepodeljenu ocenu da Srbija predstavlja najznačajniju državu na Zapadnom Balkanu i dodala da očekuje da će se predstavnici SAD upoznati sa rezultatima dijaloga i Beograda i Prištine.

„Ovo je odlična prilika da u Vašingtonu, na pravom mestu, premijer predstavi šta je Srbija do sada uradila. To je najbolji način da se pokaže zašto je važno da Srbija ide dalje“, istakla je Miščević.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala