Kina: Potonuo brod sa 458 putnika u Jangceu

© Foto : Twitter / AJE NewsKina: Potonuo brod sa 458 putnika u Jangceu
Kina: Potonuo brod sa 458 putnika u Jangceu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pet osoba je poginulo kada je u oluji na reci Jangce, na jugu Kine, potonuo putnički brod sa 458 putnika i članova posade. Do sada je spaseno 12 osoba, a više stotina se smatra nestalim.

Posle tragedije na reci Jangcekjang spasioci pretražuju trup broda „Istočna zvezda“, iz kojeg se čuju glasovi putnika.

U akciji spasavanja učestvuje više hiljada vojnika i spasilaca. Međutim, njihov posao otežavaju jak vetar i obilne padavine.

Kako javljaju kineski mediji, nekoliko putnika, koji su se spasili otplivavši do obale, alarmirali su policiju uz pomoć lokalnih ribara.

Brod koji je potonuo nije poslao poziv u pomoć pre nesreće. Kapetan i glavni inženjer broda su spaseni i u toku je njihovo saslušanje.

Prema njihovim prvim izjavama, plovilo je zahvatio ciklon, a potonulo je za samo nekoliko minuta. Mnogi putnici u trenutku nesreće su spavali.

Brod je isplovio iz grada Nanđing i putovao za Čongćing, grada na jugozapadu Kine, a potonuo je oko 21.30 sati po lokalnom vremenu, javlja kineska državna agencija Sinhua, a prenosi AP.

Premijer Li Kećijang otputovao je na lice mesta i naredio da specijalni tim Državnog saveta Kine predvodi akciju potrage i spasavanja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala