Ukrajinska vojska granatira Donbas — nove žrtve (video)

© Sputnik / Sergej Averin / Uđi u bazu fotografijaDonjeck
Donjeck - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najmanje jedan civil je ubijen, a četiri povređena pošto je ukrajinska vojska granatirala istočnoukrajinski grad Gorlovku, izjavio je za Raša tudej predstavnik Donjecke Narodne Republike Eduard Basurin.

„Koliko znam, registrovano je pet žrtava — jedna je poginula, a četiri su ranjene“, rekao je Basurin. „Granate su dolazile iz Nikitovske oblasti, koja se nalazi na severo-zapadnoj periferiji Gorlovke. Granatiranje je moglo da bude izvedeno ili iz Dzerjinska ili Artemovska.“

Ukrajinska artiljerija granatirala je grad u nedelju uveče, rekao je ranije za RIA Novosti gradonačelnik Gorlovke Andrej Darkovski, potvrđujući postojanje najmanje pet žrtava — četiri muškarca i jedne žene.

Izvor RIA Novosti rekao je da je granatiranje nastavljeno otprilike 40 minuta, na stambena područja Golma i Zaicevo.

Predstavnik Zajedničkog centra za kontrolu i koordinaciju (UKČK) u međuvremenu je izjavio za RIA, pozivajući se na preliminarne podatke, da su predgrađa Gorlovke granatirali ukrajinski tenkovi.

„Granate su došle iz pravca opštine Kurdiumovka. Prema našim preliminarnim podacima, u pitanju su bili tenkovi“, rekao je izvor RIA, dodajući da je „jedna od granata pogodila kuću, prošla kroz dva zida i nije eksplodirala“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala