Rusija će učestvovati u vežbama u Južnom kineskom moru

© AP Photo / Bao XuelinVojne pomorske vežbe Singapura i Kine
Vojne pomorske vežbe Singapura i Kine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija će učestvovati u protivterorističkim pomorskim vežbama u Južnom kineskom moru, jer je veoma zabrinuta za bezbednost i stabilnost u regionu.
Kineska mornarica - Sputnik Srbija
Zajedničke vojne vežbe Rusije i Kine u Sredozemnom moru

„Rusija će voditi pomorske vežbe u Južnom kineskom moru 2016. godine, zajedno sa svojim partnerima u azijsko-pacifičkom regionu“, izjavio je zamenik ruskog ministra odbrane Anatolij Antonov na samitu odbrane u Singapuru u subotu.

Govoreći na samitu ministara odbrane, Antonov je rekao da je Rusija sve zabrinutija za svoju bezbednost, navodeći kao razloge raspoređivanje američkog raketnog štita, terorizam i „obojene revolucije“. Rusija će sprovesti svoje vežbe zajedno sa Brunejom 2016. godine.

„Mi smo zabrinuti zbog američke politike u regionu, naročito jer svakim danom postaje sve fokusiranija na sistemsko suzbijanje Rusije i Kine“, rekao je Antonov.

Ruske vojne vežbe - Sputnik Srbija
Ruske vojne vežbe protiv terorizma u Kirgistanu

Antonov je takođe rekao da je američka politika u regionu sve više usmerena protiv Kine i Rusije, kao i da raketni razarači SAD predstavljaju pretnju stabilnosti u regionu.

Antonov je naveo Vijetnam kao nedavni primer pritiska SAD, gde je zemlja prinuđena da zabrani održavanje ruske avijacije dugog dometa na vijetnamskim aerodromima.

„Cilj je da se smanji mogućnost korišćenja stranih aerodroma i luka od strane ruske mornarice i vazduhoplovstva“, dodao je on.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala