Cipras u Beogradu krajem juna?

© AP Photo / Francois MoriPremijer Grčke Aleksis Cipras
Premijer Grčke Aleksis Cipras - Sputnik Srbija
Pratite nas
Očekivane teme koje se mogu naći na stolu su trenutna pozicija Grčke, EU, ali i Kosovo. Moguće je da jedna od tema bude i Rusija

Predsednik Vlade Grčke Aleksis Cipras mogao bi da posle 25. juna dođe u zvaničnu posetu Beogradu, pišu srpski mediji. Ovu posetu je još u aprilu najavio srpski šef diplomatije Ivica Dačić, koji je tada rekao da bi Cipras Beograd mogao da poseti u maju.

Inače, srpski premijer Aleksandar Vučić i Cipras, razgovarali su još u aprilu telefonom i tom prilikom ga je predsednik srpske Vlade i pozvao da dođe u Beograd.

Premijer Grčke Aleksis Cipras - Sputnik Srbija
Cipras: Grčka ostaje pri svojim „crvenim linijama“

Cipras je kao lider Sirize i predsednički kandidat Srbiju posetio decembra 2014. godine. On se tada sastao sa predsednikom Nikolićem, ministrom Vulinom i patrijarhom Irinejem.

Premijer Grčke Aleksis Cipras - Sputnik Srbija
Cipras: Postavljene osnove za nove odnose Rusije i Grčke

Ovo bi inače bila prva zvanična Ciprasova poseta Srbiji u svojstvu premijera Grčke. Pre Ciprasove posete Srbiji, sastanke će imati šefovi diplomatija dveju država, koji će i dogovoriti agendu i teme razgovora dvojice premijera.

Očekivane teme koje se mogu naći na stolu su trenutna pozicija Grčke, Evropska unija, ali i Kosovo. Moguće je da jedna od tema bude i Rusija, jer se Grčka protivi sankcijama Moskvi, iako je članica EU. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala