Lavrov: Sa Amerikom o pitanjima bitnim za ruske interese

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaSergej Lavrov
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva ne odbacuje saradnju sa Vašingtonom, međutim, oblasti razgovora moraju da zadovolje interese Rusije, izjavio je ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov u intervjuu za „Međunarodni pregled“.

„Mi nećemo odustati od kontakata, ali to nećemo raditi zbog toga što oni žele o nečemu da razgovaraju sa nama, već zato što su upravo neka pitanja važna za ruske interese“, rekao Lavrov, komentarišući odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Odnosi između Rusije i Zapada su se pogoršali zbog situacije u Ukrajini. Sankcije koje su, krajem jula prošle godine, EU i SAD uvele nekim licima i ruskim kompanijama proširile su se na celu rusku ekonomiju.

Rusija je na to odgovorila tako što je ograničila uvoz prehrambenih proizvoda iz zemalja koje su joj uvele sankcije — Amerike, Kanade, Australije i Norveške.

Govoreći o terorizmu, Lavrov je rekao da međunarodna zajednica mora odlučno da se bori protiv terorizma, nezavisno od toga na čijoj teritoriji i protiv koga deluju ekstremisti.

„Ako ste terorista, to znači da ste svuda teroristi. Njih moramo da posmatramo kao zajedničku pretnju i neprijatelja“, naglasio je ruski šef diplomatije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala