Američki vojnici izloženi virusu antraksa

© Flickr / WHONaučnici su pokušali da saznaju da li bi mogli da izleče bolest gena koju izaziva Beta-talasemija (genetski poremećaj krvi koji bi mogao dovesti do teške anemije, zaostalog rasta, skeletnih anomalija, čak i smrti), tako što će izmeniti embrionalni genom.
Naučnici su pokušali da saznaju da li bi mogli da izleče bolest gena koju izaziva Beta-talasemija (genetski poremećaj krvi koji bi mogao dovesti do teške anemije, zaostalog rasta, skeletnih anomalija, čak i smrti), tako što će izmeniti embrionalni genom. - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Dvadeset dve osobe mogle bi biti zaražene antraksom koji je Pentagon poslao u vazduhoplovnu bazu SAD ‘Osan’ u Južnoj Koreji“, piše u saopštenju baze.

Pentagon je ranije saopštio da je slučajno poslao uzorke antraksa u privatne laboratorije u devet država SAD i u američku vojnu bazu u Južnoj Koreji. 

„Dvadeset dve osobe su mogle biti izložene uticaju (uzorka) tokom obuke. Preduzete su neophodne medicinske mere, uključujući pregled, uzimanje antibiotika, a u nekim slučajevima i vakcinacija. Niko od vojnika ne pokazuje znake moguće zaraze“, stoji u saopštenju objavljenom na sajtu avio-baze.

„Uzorak koji je smatran neaktivnim i bezopasnim, koristio se u školskim laboratorijama“, navodi se u saopštenju.

Uzorak je uništen kada je postalo jasno da može da se aktivira.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala