„Tajfun“ — novo oklopno vozilo ruske vojske

© Sputnik / Grigory Sysoev / Uđi u bazu fotografijaOklopno vozilo "Tajfun"
Oklopno vozilo Tajfun - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novi brend ruske vojne industrije, oklopno vozilo „Tajfun“, proći će završne testove i ući u upotrebu tokom 2015. godine, izjavio je za RIA Novosti direktor odeljenja za dizajn digitalnih sistema OAO KAMAZ Aleksej Purtov.
Parada pobede u Moskvi - Sputnik Srbija
Rusija na paradi prikazuje novo oružje

Purtov je dodao da će nakon testova i procene Ministarstvo odbrane Ruske Federacije doneti odluku o masovnoj proizvodnji.

„Naš glavni prioritet je spašavanje života vojnika. Naše novo oklopno vozilo, koje je prikazano na paradi povodom Dana pobede, u potpunosti je zaštićeno. U ovom trenutku, ’tajfun‘ testiraju oružane snage Rusije. Procene će biti završene ove godine i sigurni smo da će ući u masovnu proizvodnju“, rekao je Purtov.

Rehearsal of Victory Parade on Red Square - Sputnik Srbija
Novo rusko oružje koje će biti prikazano na paradi (foto, video)

„Tajfun“ je multifunkcionalno oklopno vozilo, u čijem su dizajnu i proizvodnji od 2010. godine učestvovali mnogi, uključujući KAMAZ. Vozilo je napravljeno u okviru koncepta 2020. za razvoj vojnih vozila i prvi put je prikazano krajem 2013. godine.

Tajfun je prvenstveno namenjen prevozu trupa i tereta, ali se može prilagoditi i operacijama u vezi sa održavanjem veze, izviđanja, lansiranja drona i u druge svrhe.

KAMAZ je jedan od vodećih globalnih proizvođača teških kamiona i dizel motora i najveći je u Rusiji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala