Pucnjava u Severnoj Dakoti, dvoje mrtvih

© Foto : Kenn KiserSaobraćajna nesreća
Saobraćajna nesreća - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dve osobe uključujući napadača ubijene su, a još jedna osoba je ranjena danas u pucnjavi u robnoj kući „Valmart“ u malom gradu u Severnoj Dakoti, saopštila je američka policija.

Osoba povređena u pucnjavi jedan sat posle ponoći, po lokalnom vremenu, prebačena je u bolnicu sa ranama od vatrenog oružja koje nisu opasne po život.

„Ne verujemo da postoji bilo kakav dalji rizik po javnost“, rekao je policijski poručnik Derik Zimel, koji je naveo da je jedina osoba u prodavnici sa oružjem u vreme napada bio napadač, prenela je agencija AP.

Policija nije obezbedila informacije o napadaču ili žrtvama, mada je iz vazduhoplovne vojne baze Grand Forks, koja se nalazi u istoimenom gradu gde se dogodila pucnjava, saopšteno da je avijatičar učestvovao u pucnjavi, bez ulaženja u više detalje.

Očevidac koji je bio u prodavnici u vreme pucnjave, rekao je za američke medije da je čuo „male i kratke zvuke“ neposredno pre nego što ga je policija čuvala kao i druge kupce i prebacili ih u sigurni deo prodavnice, a pošto je ta grupa kasnije napuštala prodavnicu, prošli su pored trgovca „Valmarta“, koji je bio sav u krvi.

Portparol robne kuće „Valmart“ Brajan Nik naveo je u saopštenju da je oko 30 zaposlenih bilo u prodavnici u vreme pucnjave ali, zbog noćnih sati kada se napad dogodio, ne i mnogo kupaca.

Policija vrši istragu o incidentu, navodi AP.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala