Ruska specijalna jedinica: Ima li ko jači?

Pratite nas
Ministarstvo unutrašnjih poslova Ruske Federacije organizovalo je kvalifikacioni test na poligonu u Novosbirskoj oblasti. Vojnici su morali da pokažu da li su dovoljno čvrsti, jaki i sposobni da nose „smeđu beretku“ — zaštitni znak pripadnika elitnih jedinica ruske vojske.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Ruske Federacije organizovalo je kvalifikacioni test na poligonu u Novosbirskoj oblasti. Vojnici su morali da pokažu da li su dovoljno čvrsti, jaki i sposobni da nose „smeđu beretku“ — zaštitni znak pripadnika elitnih jedinica ruske vojske.

© Sputnik / Alexander Kryazhev / Uđi u bazu fotografijaZa ispadanje iz konkurencije su dovoljne samo tri greške.
Ruski specijalci: Ima li ko jači? - Sputnik Srbija
1/8
Za ispadanje iz konkurencije su dovoljne samo tri greške.
© Sputnik / Alexander Kryazhev / Uđi u bazu fotografijaUprkos činjenici da „smeđa beretka“ ne donosi veće prihode, niti druge beneficije, svake godine se prijavi desetine vojnika.
Ruski specijalci: Ima li ko jači? - Sputnik Srbija
2/8
Uprkos činjenici da „smeđa beretka“ ne donosi veće prihode, niti druge beneficije, svake godine se prijavi desetine vojnika.
© Sputnik / Alexander Kryazhev / Uđi u bazu fotografijaTest obuhvata i trčanje po teškom terenu, sa punom ratnom opremom, u dužini od 10 km, trku sa preponama, akrobacije kao i borbu prsa u prsa.
Ruski specijalci: Ima li ko jači? - Sputnik Srbija
3/8
Test obuhvata i trčanje po teškom terenu, sa punom ratnom opremom, u dužini od 10 km, trku sa preponama, akrobacije kao i borbu prsa u prsa.
© Sputnik / Alexander Kryazhev / Uđi u bazu fotografijaTest borbe prsa u prsa, sastoji se od četiri faze. U prvoj, koja traje 12 minuta bez prestanka, kandidat se bori sa tri protivnika. Jedan od protivnika je takođe kandidat za jedinicu, dok su druga dvojica veterani „smeđih beretki“.
Ruski specijalci: Ima li ko jači? - Sputnik Srbija
4/8
Test borbe prsa u prsa, sastoji se od četiri faze. U prvoj, koja traje 12 minuta bez prestanka, kandidat se bori sa tri protivnika. Jedan od protivnika je takođe kandidat za jedinicu, dok su druga dvojica veterani „smeđih beretki“.
© Sputnik / Alexander Kryazhev / Uđi u bazu fotografijaVojnici pomažu jedni drugima tokom marša u teškim terenskim uslovima, gde nemaju nikakve putokaze niti navigaciju.
Ruski specijalci: Ima li ko jači? - Sputnik Srbija
5/8
Vojnici pomažu jedni drugima tokom marša u teškim terenskim uslovima, gde nemaju nikakve putokaze niti navigaciju.
© Sputnik / Alexander Kryazhev / Uđi u bazu fotografijaKandidati moraju da izdrže do krajnjih granica i sopstvenih limita, kako bi uspeli u svojoj nameri i postali pripadnici elitnih specijalnih jedinca RF.
Ruski specijalci: Ima li ko jači? - Sputnik Srbija
6/8
Kandidati moraju da izdrže do krajnjih granica i sopstvenih limita, kako bi uspeli u svojoj nameri i postali pripadnici elitnih specijalnih jedinca RF.
© Sputnik / Alexander Kryazhev / Uđi u bazu fotografijaJedan od testova im je savladavanje perepreka na terenu, pod punom operemom, koja teži 20 kg.
Ruski specijalci: Ima li ko jači? - Sputnik Srbija
7/8
Jedan od testova im je savladavanje perepreka na terenu, pod punom operemom, koja teži 20 kg.
© Sputnik / Alexander Kryazhev / Uđi u bazu fotografijaOve godine 76 vojnika se prijavilo za test, od kojih su 39 stekli pravo da nose „smeđu beretku“ i postali pripadnici elitne specijalne jedince.
Ruski specijalci: Ima li ko jači? - Sputnik Srbija
8/8
Ove godine 76 vojnika se prijavilo za test, od kojih su 39 stekli pravo da nose „smeđu beretku“ i postali pripadnici elitne specijalne jedince.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala