Osam mrtvih u kasarni u Tunisu

© AP Photo / Aimen ZinePolicija u Tunisu
Policija u Tunisu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Današnji incident u prestonici Tunisa, u kome je jedan vojnik u kasarni ubio sedam svojih drugova, pre nego što je i on ubijen, ni na koji način nije povezan sa terorizmom, izjavio je portparol Ministarstva odbrane.

U kasarni Bušuša, u centru Tunisa, sedam vojnika je ubijeno, a deset ranjeno. Vojnik koji je otvorio vatru imao je porodične probleme i na kraju je i sam ubijen, izjavio je portparol Bel Hasen Uslati.

„Vojnik je otvorio vatru i ubio sedam drugih i onda je on ubijen. Deset je ranjeno. Prema onome što znamo, on je imao neke porodične probleme i ovo nema nikakve veze sa terorističkim napadom“, potvrdio je portparol Bel Hasen Uslati novinarima.

Rojters dodaje da, zasad, nije jasno šta je navelo vojnika da puca, mada je kaplar, čije ime nije saopšteno javnosti „imao porodičnih i psiholoških problema“, zbog čega mu je bilo zabranjeno nošenje oružja.

„On je napao nožem jednog muškarca i uzeo mu pištolj pre nego što zapucao po svojim drugovima koji su salutirali zastavi“, navodi Uslati.

Pucnjava u kasarni Bušuša se čula oko 8.45 časova po lokalnom vremenu, pre nego što su se pojavila ambulantna kola, navodi AFP.

Kasarna se nalazi nedaleko od parlamenta i Nacionalnog muzeja Bardo, gde su naoružani napadači u martu ubili 21 osobu, uglavnom strane turiste i jednog policajca koji je radio kao čuvar, pa je ceo okrug bio pod uzbunom.

On je dodao da su vojne jedinice opkolile tu kasarnu, a lokalni mediji prenose da je vojnik koji je otvorio vatru ubijen, dok je u incidentu povređeno devet vojnika.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala