Odluka o poenima neće uticati na plasman Srbije

© Foto : Andres Putting, Thomas Hanses (EBU)Evrovizija 2015 - navijači
Evrovizija 2015 - navijači - Sputnik Srbija
Pratite nas
Odluka da se poeni iz Crne Gore i Makedonije u finalu „Pesme Evrovizije 2015“ dodele isključivo na osnovu glasova publike, bez uračunavanja glasova žirija, neće uticati na plasman zemalja koje su dobile glasove iz te dve države, među kojima je i Srbija, javila je danas Radio-televizija Srbije.
Predstavnica Srbije na Evroviziji Bojana Stamenov - Sputnik Srbija
Da li će Evrovizija oduzeti bodove Srbiji?

Objavljujući konačne rezultate, Evropska unija javnih emitera (EBU) saopštila je da je, nakon konsultacija sa zvaničnim posmatračem glasanja, na osnovu odluke izvršnog supervizora, predsednika referentne grupe, doneta odluka da se poeni iz Crne Gore i Makedonije dodele isključivo na osnovu glasova publike, bez uračunavanja glasova žirija.

Kako je navedeno, u obe zemlje primenjeno je glasanje putem SMS poruka za 100 odsto, a isključenje dva žirija biće tema narednog sastanka referentne grupe u junu.

Prema konačnim rezultatima, pobednik ovogodišnje Evrovizije je Švedska sa 365 osvojenih poena, dok je Rusija drugoplasirana sa 303 poena.

Na trećem mestu je Italija sa 292 poena, a debitant na ovom takmičenju, Australija, ostvarila je veliki uspeh sa osvojenim petim mestom i 196 poena.

Srbija je u finalu osvojila deseto mesto sa 53 poena.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala