Ruski investitori žele da investiraju u IT projekte u Srbiji

© Flickr / Jun OhashiLaptopovi, čija se proizvodnja planira, će u potpunosti biti napravljeni od ruskih komponenti.
Laptopovi, čija se proizvodnja planira, će u potpunosti biti napravljeni od ruskih komponenti. - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Beogradu je danas organizovana konferencija na kojoj će se šest ruskih investitora upoznati sa projektima iz oblasti informacionih tehnologija iz Srbije i regiona, u koje su spremni da ulažu.

Organizatori događaja su IT park iz Kazana, firma Motsni konsalting iz Srbije i biznis agencija „Flanders investments“ iz Belgije.

Igor Motsni, predstavnik Motsni konsaltinga, kazao je Tanjugu da je Beograd izabran za prvi grad u kome će biti održana takva investiciona konferencija za IT startape iz Srbije i regiona, koja se već tri godine održava u Rusiji.

„Cilj ovog događaja je da investitori iz Rusije pronađu interesantne projekte iz Srbije i celog regiona u koje bi bili spremni da ulažu. Značaj ovog događaja je što ovi investitori nisu dolazili ranije ni u Srbiju ni u region“, naveo je Motsni.

Investitori će imati priliku da pogledaju 20 prezentacija — 17 iz Srbije, dve iz Hrvatske, jednu iz Španije, a danas će svoje projekte predstaviti pre svega mlade IT kompanije koje traže ulagače kako bi realizovali svoje ideje, rekao je Motsni.

„Do konkretnih projekata još nije došlo, ali mi se nadamo da će, posle ovog događaja, biti ostvarena saradnja između investitora i domaćih IT firmi“, naveo je Motsni.

On je najavio da će posle Beograda, ovakve konferencije biti organizovane i u Novom Sadu, Istanbulu i Dubaiu.

Aton Gračev, predstavnik IT parka, koji je biznis inkubator, rekao je da je cilj njihove posete predstavljanje kompanije i infrastrukture.

Gračev je dodao da oni rade već tri godine u Rusiji, a cilj je da prošire saradnju i na druge zemlje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala