Amerika odvraća Japan od saradnje sa Rusijom

© AP Photo / Jacquelyn MartinAmerika odvraća Japan od saradnje sa Rusijom
Amerika odvraća Japan od saradnje sa Rusijom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Japan u ovom trenutku ne treba da sarađuje sa Rusijom i razvija odnose na uobičajeni način, izjavio je na konferenciji za novinare pomoćnik državnog sekretara SAD za poslove Istočne Azije i Tihog okeana Danijel Rasel.
Sergej Nariškin - Sputnik Srbija
Poseta Putina Japanu značila bi proboj u rusko-japanskim odnosima

Prema rečima Rasela, Japan treba da prekine kontakte sa vrhom Rusije. Kada je državni sekretara SAD Džon Keri posetio Soči 12. maja, on je „tražio od Rusije da ispunjava svoje obaveze“ iz Minskog sporazuma u cilju rešavanja oružanog konflikta u Ukrajini.

To je „radikalno drugačije od uobičajenog načina vođenja politike. Ne mislim da u japanskoj strani postoji nerazumevanje po ovom pitanju“, rekao je Rasel.

Saopšteno je ranije da su japanske vlasti pozvale predsednika Vladimira Putina u Tokio i nadaju se da će se tokom njegove posete rešiti sporno pitanje Južnih Kurila koji traje od vremena Drugog svetskog rata, izjavio je zamenik predsednika Liberalno-demokratske partije Japana i bivši šef diplomatije Masahiko Komura, tokom posete predsednika Državne dume Sergeja Nariškina Tokiju. 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala