Najveća evropska izložba helikoptera u Moskvi (video)

© Sputnik / Ilya Pitalev / Uđi u bazu fotografijaHelikopter AV-139 na štandu kompanije „Avgusta Vestland“ na VIII Međunarodnoj izložbi helikopterske industrije „HeliRussia-2015“ u Moskvi.
Helikopter AV-139 na štandu kompanije „Avgusta Vestland“ na VIII Međunarodnoj izložbi helikopterske industrije „HeliRussia-2015“ u Moskvi. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Osma međunarodna izložba „HeliRussia-2015“, prema rečima organizatora, najveća je te vrste u Evropi i druga po veličini u svetu. Otvorena je u Moskvi, a na njoj će biti prikazani novi helikopteri brojnih svetskih kompanija.
Helikopter AV-139  na štandu „Avgusta Vestland“ na VIII Međunarodnom sajmu industrije helikopter „HeliRussia-2015“ u Moskvi - Sputnik Srbija
Izložba helikoptera — „HelliRussia-2015“

Na površini od preko 12.000 kvadratnih metara izloženi su proizvodi 219 kompanija iz 11 zemalja. Među učesnicima su, između ostalih, Rusija, SAD, Velika Britanija, Francuska, Nemačka, Italija, Belgija.

Kompanije su izložile neke od svojih najnovijih letelica. Ruski „Helivejl“ prvi put otkrivaju model „Afalina“, koji omogućava pilotu da bira raspored na ekranu u kabini od nekoliko stotina uređaja i funkcija. Cilj proizvođača je da „Afalina“ bude što isplativija. 

„Činjenica da se proizvodi u Rusiji i kombinacija tehnologija koje upotrebljava znatno optimizuju troškove letenja, što omogućava da se helikopter koristi za širok spektar funkcija“, rekao je organizator „HeliRussia-2015“ za RIA Novosti.

© Sputnik / Ilya Pitalev / Uđi u bazu fotografijaHelikopter „Afalina“ na štandu kompanije na VIII Međunarodnoj izložbi helikopterske industrije „HeliRussia-2015“ u Moskvi.
Helikopter „Afalina“ na štandu kompanije na VIII Međunarodnoj izložbi helikopterske industrije „HeliRussia-2015“ u Moskvi. - Sputnik Srbija
Helikopter „Afalina“ na štandu kompanije na VIII Međunarodnoj izložbi helikopterske industrije „HeliRussia-2015“ u Moskvi.
Prošle godine su ruske kompanije prodale preko 100 helikoptera stranim kupcima, rekao je u saopštenju šef Odeljenja vazduhoplovstva za izvoz. On je rekao da je Mi-17 namenjen vojnom transportu i dalje najpopularniji za prodaju, ali se nada da će se takođe pronaći kupci i borbene modele. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala