Đurić: Po hodnicima nam nameću pitanje mosta

© AFP 2023Most u Kosovskoj Mitrovici
Most u Kosovskoj Mitrovici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas u Kosovskoj Mitrovici da se u Briselu neformalno mogao čuti i zahtev da jedna od budućih tema bude i glavni ibarski most u ovom gradu.
Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM - Sputnik Srbija
Đurić: Priština šalje svađalačke poruke

Na tom mostu nalazi se takozvani „Park mira“, koji su Srbi tu postavili pre skoro godinu dana, nakon što je odatle uklonjena barikada. Dok je za Srbe to „Park mira“, Albanci ga vide kao barikadu i nazivaju ga „Parkom sramote“, zbog čega traže njegovo uklanjanje.

„Postoji nastojanje i da se otvore diskusije o drugim temama, po pitanju energetike koje nije završeno, pominjano je pitanje mosta u Kosovskoj Mitrovici, ali više na hodnicima i u prolazu, dakle zvanično nije pominjana ta tema, ali se na hodnicima moglo čuti da se želi organizovanje jednog sastanka i sa ovom temom“, rekao je Đurić.

Đurić je istovremeno najavio da će 29. maja u Beogradu biti održana važna konferencija, odnosno skup u organizaciji Vlade Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju o ekonomskom razvoju srpskih sredina na KiM.

Direktor Kancelrije Kosovo i Metohija Marko Đurić - Sputnik Srbija
Đurić: Blizu dogovora o telefoniji

On je rekao da na tom skupu učešće treba da uzmu najvažniji ministri iz Vlade Srbije i zvaničnici koji su u Vladi zaduženi za ekonomiju.

Đurić danas u Kosovskoj Mitrovici razgovara sa predsednicima četiri opštine sa severa Kosova, predsednicima privremenih opštinskih organa, predstavnikom Civilne zaštite i kosovskim ministrom za lokalnu samoupravu Ljubomirom Marićem.

Direktor Kancelarije za KiM pozvao je sagovornike da svojim prisustvom i aktivnim učešćem daju doprinos konferenciji, koja će za nedelju dana biti održana u Beogradu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala