Rjabkov: Moskva spremna za nastavak dijaloga sa SAD

© Sputnik / Valerij Meljnikov / Uđi u bazu fotografijaSergej Rjabkov
Sergej Rjabkov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva je spremna da nastavi dijalog i diskusiju o svim problemima u odnosima sa Vašingtonom, uključujući i vojno-političku sferu, izjavio je zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov na kraju sastanka sa zamenicom sekretara SAD Viktorijom Nuland.
Sergej Lavrov i Džon Keri - Sputnik Srbija
Lavrov Keriju: Sankcije Rusiji — put u ćorsokak

„Održan je sastanak sa zamenicom sekretara, Viktorijom Nuland, koja je doputovala u Moskvu na nastavak razgovora koje su započeli Sergej Lavrov i Džon Keri. Mi smo se usredsredili na probleme u bilateralnim odnosima i na neke međunarodne teme. Što se tiče bilateralnih odnosa, ruska strana je saopštila da nas njihovo stanje ne zadovoljava, ali da smo dijalog i diskusiju o svim problemima spremni da nastavimo, bilo da se radi o vojno-političkoj ili humanitarnoj sferi. Mi se ne vezujemo za određene organizacione forme vođenja dijaloga, ali je on potreban“, rekao je sabesednik agencije.

Ovo je druga poseta Nulandove Rusiji za nedelju dana — nakon posete Sočiju zajedno sa državnim sekretarom SAD Džonom Kerijem 12. maja. Pritom, Nulandova je doputovala u Moskvu nakon posete Kijevu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala