Kremlj: Nema ruske vojske u Donbasu

© Sputnik / Valerij MeljnikovPut pored rusko-ukrajinske granice.
Put pored rusko-ukrajinske granice. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov izjavio je da ruskih vojnika u Donbasu nije bilo, niti ih ima. Pitanje o proveravanju informacija o hapšenju navodnih specijalaca ne treba uputiti u Kremlj, već u Ministarstvo odbrane.

Mediji su juče saopštili da su u naselju Sčastje uhapšeni vojnici koji su se predstavili kao ruski profesionalni vojnici, koji služe u specijalnim snagama.  

Granica Rusije i Ukrajine - Sputnik Srbija
Kijev troši 200 miliona dolara da se ogradi od Rusije

„Naravno, ja to ne mogu da potvrdim zato što nismo ta adresa kojoj treba postavljati takva pitanja. Više puta smo i mi i Ministarstvo odbrane govorili da nikakvih ruskih vojnika u Donbasu nema“, rekao je novinarima pres-sekretar šefa države.

„Ne mogu komentarisati te navode. Mislim da je bolje da (prokomentarišu), u ovom slučaju, specijalisti ili naše Ministarstvo odbrane koliko istinito izgledaju te informacije“, dodao je Peskov.

Odgovarajući na pitanje novinara da li treba proveriti ovo sa tačke gledišta administracije predsednika, Peskov je odgovorio: „Sa tačke gledišta administracije predsednika ne treba. To nije pitanje za administraciju predsednika. U ovom slučaju to pitanje ne treba nama uputiti“.

On je dodao da „nikakvih vojnika tamo — niti ima, niti ih je bilo“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala