„Putinovi“ amurski tigrovi prilagodili se divljoj prirodi

© Sputnik / Aleksandar Krjažjov / Uđi u bazu fotografijaAmurski tigrovi
Amurski tigrovi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Amurski tigrovi Borja, Kuzja i Ilona, koji su po naredbi predsednika Rusije pušteni u maju prošle godine, uspešno su se prilagodili divljoj prirodi i za proteklu godinu prešli nekoliko hiljada kilometara, saopštava sajt Amurske lovačke uprave.

Pet mladunaca — dve tigrice i tri tigra — pronađeni su u dalekoistočnoj tajgi pre dve godine, nakon čega su poslati u Centar za reabilitaciju tigrova. Životinjama su dali imena Ustin, Borja, Kuzja, Ilona i Svetla. Predsednik Vladimir Putin 22. maja 2014. godine pustio je na slobodu Kuzju, Borju i Ilonu u Amurskoj oblasti, doj su u junu u Jevrejskoj autonomnoj oblasti pustili Ustina i Svetlu. 

Na životinje je bila stavljena ogrlica koja omogućava njihovo praćenje putem satelita. U trenutku njihovog puštanja imali su samo oko godinu i po dana.

„Ilona, Kuzja i Borja su se prilično uspešno prilagodili na teritoriji Priamurja. Zveri su se hranile samostalno. Probleme sa ishranom u početku je imao Boris. Njega su pokušavali da prehranjuju mesom uz upotrebu električnog imitatora glasova divljih životinja. Tigar se zatim prilagodio, i kasnije je počeo da lovi mlade divlje svinje i jazavce. Krajem avgusta prošle godine Borja je udavio trogodišnjeg medveda“, kaže se na sajtu.

Ilona je već kroz dva dana nakon puštanja na slobodu ubila divlju svinju, posle je lovila čak i vuka.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala