Devojčica bombaš-samoubica ubila sedmoro ljudi

© AP Photo / Adamu Adamu fileNigerija, napad bombom
Nigerija, napad bombom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Devojčica od oko 12 godina izvršila je danas samoubilački napad na autobuskoj stanici na severoistoku Nigerije, u kojem je ubijeno sedmoro, a ranjeno najmanje 30 ljudi.

Napad se dogodio ubrzo pošto su vlasti saopštile da su pripadnici ekstremističke grupe Boko haram ponovo zauzeli strateški važan grad u tom regionu.

„Devojčica od oko 12 godina aktivirala je eksploziv sakriven ispod odeće dok se približavala stanici“, rekao je jedan od svedoka napada.

Šef lokalne bolnice „Sani Abača“ doktor Gara Fika rekao je da je u bolnicu stiglo šest tela i 32 ranjenika, ali da je jedna osoba ubrzo preminula, preneo je AFP.

Ova autobuska stanica već je više puta bila meta samoubilačkih napada.

Francuska agencija navodi i da zasad nijedna grupa nije preuzela odgovornost za napad, ali da Boko haram često koristi mlade devojke kao bombaše-samoubice.

Zamenik guvernera susedne države Borno, Mustafa Zana, rekao je juče da postoje informacije da je Boko haram regrutovao nekoliko bombaša-samoubica.

Zana je, takođe, rekao da su pripadnici Boko harama zauzeli nigerijski grad Marte u državi Borno, koji je bio oslobođen u februaru.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala