Ukrajinski veteran o „predivnom konclogoru“ (video)

© Foto : screenshot/rtUkrajinski veteran
Ukrajinski veteran - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajinski veteran ispričao je u televizijskoj emisiji „Šou Savika Šustera“ kako su uslovi u jednom od koncentracionih logora Trećeg Rajha, smeštenom nedaleko od Kovelja, bili — predivni. Njegova ispovest izazvala je buru negodovanja korisnika socijalnih mreža.

U emisiji „Šou Savika Šustera“, posvećenoj 70. godišnjici pobede u Drugom svetskom ratu, ukrajinski veteran je gledaocima ispričao kako su uslovi u jednom od koncentracionih logora bili — predivni.

„Dovezli su nas do Kovelja i naselili u predivni koncentracioni logor. Tamo su nas dezinfikovali. Ja sam tamo prvi put čuo radio, video svetlost, bukvalno kao da sam se ponovo rodio. Razumete kako je tamo bilo. Tamo su nas držali mesec dana, došli smo sebi, a onda su nas odvezli u Nemačku“, podelio je veteran svoje uspomene s gledaocima.

Ova ispovest izazvala je buru negodovanja na socijalnim mrežama. Većina korisnika Fejsbuka navela je da je ukrajinskog veterana trebalo dovesti u koncentracioni logor u svojstvu nadzornika.

Od osamnaest miliona građana Evrope koji su prošli kroz razne nacističke logore ubijeno je više od jedanaest miliona ljudi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala