Ubijen jedan od vođa Islamske države

© AP Photo / Nasser NasserUbijen jedan od vođa Islamske države
Ubijen jedan od vođa Islamske države - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američke snage za specijalne operacije ubile su istaknutog vođu Islamske države u jednoj od retkih operacija SAD na istoku Sirije, saopštili su danas Pentagon i Bela kuća.

U saopštenju Bele kuće se navodi da je predsednik SAD Barak Obama naložio operaciju u kojoj je ubijen vođa ID Abu Sajaf.

Američki zvaničnici su saopštili da je njegova supruga Um Sajaf zarobljena tokom operacije i da je prebačena u Irak, preneo je Rojters.

Portparolka Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Bernadet Mihan saopštila je da je američko osoblje stacionirano u Iraku sprovelo operaciju u El Amru na istoku Sirije.

Operacija je sprovedena „uz punu saglasnost iračkih vlasti“ i „u skladu sa domaćim i međunarodnim pravom“, rekla je Mihan.

Sekretar za odbranu SAD Eš Karter saopštio je da u operaciji nijedan pripadnik američkih snaga nije poginuo niti je povređen.

U saopštenju Pentagona se navodi da je Abu Sajaf pomagao u upravljanju naftnim, gasnim i finansijskim operacijama ekstremističke grupe, kao i da je imao vojnu ulogu, preneo je Bi-Bi-Si.

Ubijen je tokom razmene vatre sa američkim snagama, stoji u saopštenju.

Sirijska opservatorija za ljudska prava, grupa za monitoring sa sedištem u Londonu, potvrdila je informaciju o napadu navodeći da je poginulo najmanje 19 pripadnika ID, uključujući 12 stranaca, preneo je AP.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala