Uskoro racionalizacija broja zaposlenih u javnom sektoru

© Foto : Medija centarKori Udovički
Kori Udovički - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički izjavila je da će program racionalizacije broja zaposlenih u javnom sektoru javnosti biti predočen za sedam do deset dana.
Aranžman predviđa i podizanje rasta, konkurentnosti i stvaranja zdravog ekonomskog ambijenta - Sputnik Srbija
Kratki rokovi za ispunjenje aranžmana sa MMF-om

Ministarka Udovički je, otvarajući „Serbian Visions“ — prvi multikongres u Srbiji i festival civilnog društva, izjavila da je program racionalizacije broja zaposlenih u javnoj upravi toliko značajan da je prerastao u program modernizacije javne uprave i pozvala nevladine organizacije da pomognu predstavnicima Vlade da javnosti objasne u čemu se sastoji taj ogroman posao.

Ona je rekla da je posao reforme javne uprave veliki, kao i da će građani i predstavnici civilnog društva razliku u funkcionisanju javne uprave osetiti tek na početku sledeće godine.

Kori Udovički je navela i da će zakon o platama biti donet na vreme, kao što je i najavljeno, tako da će finansijske kontrole u ovom segmentu moći da se planiraju 2016. godine. 

Kori Udovički - Sputnik Srbija
Do juna pet odsto manje zaposlenih u administraciji Srbije

Ona je, takođe, rekla i da će krajem maja u javnoj raspravi biti i Zakon o upravnom postupku i istakla da će nedavno usvojeni Zakon o inspekcijskom nadzoru biti neverovatno složen za sprovođenje.

„Moramo da nateramo 12 ministarstava i 39 uprava da počnu da sarađuju“, rekla je Kori Udovički.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala