U Kumanovu poginulo 10, a ne 14 albanskih militanata

© AFP 2023 / ROBERT ATANASOVSKISukobi u Kumanovu- Makedonija
Sukobi u Kumanovu- Makedonija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Iz kancelarije makedonskog državnog tužioca danas je saopšteno da su posle sukoba prošlog vikenda u Kumanovu pronađena tela 10 albanskih militanata, a na 14, kao što je prvobitno objavljeno.

Iz kancelarije makedonskog državnog tužioca danas je saopšteno da su posle sukoba prošlog vikenda u Kumanovu pronađena tela 10 albanskih militanata, a na 14, kao što je prvobitno objavljeno.

Upitan kako je došlo do razlike između prvobitno objavljenih podataka i ovih najnovijih, portparol MUP-a Ivo Kotevski rekao je da je prvobitna informacija o broju poginulih militanata bila „preliminarna, prikupljena od policajaca na terenu“, preneo je Rojters.

U oružanom sukobu policije i terorista, koji je trajao 30 sati, prošlog vikenda u Kumanovu poginulo je osam pripadnika bezbednosnih snaga i 14 pripadnika terorističke grupe, saopštila je policija.

Kako su izjavili makedonski zvaničnici, najviše terorista je u Makedoniju došlo s Kosova, a među njima je i određeni broj onih koji su odavno poznati policija, pa i neki za kojima su raspisane međunarodne poternice.

Privedenim teroristima, a njih je 37, određen je pritvor do 30 dana.

Makedonska ministarka unutrašnjih poslova Gordana Jankulovska, ministar za saobraćaj i veze Mile Janakijeski i šef obaveštajne službe Sašo Mijalkov podneli su ostavke.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala