Šeik: Novac nije problem, važna je efikasnost država

Parlament Bih
Parlament Bih - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šeik Saleh Abdulah Kamel, predsedavajući Islamske komore trgovine i industrije, izjavio je na marginama „Sarajevo biznis foruma“ da novac neće biti najveći problem, ako države pokažu efikasnost u sprovođenju dogovorenog, prenosi Tanjug.

Šeik Seleh Abdulah Kamel je u izjavi za Tanjug rekao da je taj događaj, na kom političari, biznismeni i bankari razmenjuju iskustva i ideje, veoma važan za region.

Ipak, na onima koji donose odluke je da pomognu da se dogovoreno sprovede, rekao je šeik.

Najbitnije je, kaže, da države pokažu efikasnost i da u tom slučaju novac neće biti najveći problem. 

Šeik Saleh Abdulah Kamel, koji će se popodne sastati sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, rekao je da je slušao njegov govor na otvaranju konferencije, te da bi bilo dobro da ostvari sve ono o čemu je govorio.

„Slušao sam ranije danas premijerov govor, ako može da ostvari ono što je obećao, onda će to biti odlično“, rekao je šeik, koji je poreklom iz Saudijske Arabije.

Vučić je rekao da je pitanje koliko forum može da doprinese rastu investicija u regionu teško, ali i da vodi ka drugim pitanjima, koja imaju veze sa načinom na koji država funkcioniše.

Ponašanje Srbije biće pozdravljeno i ocenjeno kao ozbiljno - Sputnik Srbija
Vučić u Sarajevu: Samo glupi ne misle na život regiona

„To je teško pitanje zato što vodi ka drugim pitanjima — šta vi kao region imate, koje proizvode nudite, kakav je profit, kakva je investiciona klima ali i životna sredina, na koji način vaše vlade donose odluke, da li im treba mnogo dana, meseci, godina“, rekao je šeik.

On je podvukao i da je najvažnije da države budu efikasne i da u tom slučaju novac neće biti najvažniji.

Vučić se danas na marginama „Sarajevo biznis foruma“ sastaje sa predsednikom Islamske razvojne banke Ahmedom Mohamedom Alijem, šeikom Salehom Abdulahom Kamelom, kao i zamenikom predsednika turske vlade Alijem Babadžanom, koji su takođe učestvovali na „Sarajevo biznis forumu“.

Tim susretima premijer završava drugu po redu posetu Sarajevu od kada je na premijerskoj funkciji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala