Na Mašinijadi u Tivtu otrovalo se 80 studenata iz Srbije

© AP Photo / John MinchilloMedicinska oprema
Medicinska oprema - Sputnik Srbija
Pratite nas
Oko 120 studenata mašinstva, učesnika Mašinijade u Tivtu, od kojih je oko 80 iz Srbije, zatražilo je u tivatskom Domu zdravlja pomoć zbog simptoma trovanja hranom. Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da je 18 studenata zadržano na bolničkom lečenju.

Studenti iz Srbije, BiH i Hrvatske bili su smešteni u hotelu „Kamelija“ u Donjoj Lastvi.

„Studenti su se za pomoć obratili u ponedeljak sa simptomima trovanja hranom“, naveli su iz Doma zdravlja, istakavši da su se studenti žalili na visoku temperaturu, mučninu, povraćanje i dijareju, javio je Radio Tivat.

Direktorka Doma zdravlja u Tivtu Snežana Matijević rekla je da su prvi pacijenti primljeni oko 10 sati, a poslednji u ponoć. Kako je navela, lekarske ekipe tokom celog dana ukazivale su pomoć studentima.

„Pacijenti su primili adekvatnu terapiju i svi se sada osećaju bolje“, rekla je Matijevićeva.

Ona je istakla da su, kako bi izašli u susret svima kojima je bila neophodna medicinska pomoć, bili angažovani gotovo svi lekari i medicinsko osoblje, koji su radili i prekovremeno.

O slučaju trovanja obavešten je i Institut za javno zdravlje u Podgorici, čija će ekipa uzeti uzorke i pokušati da utvrdi uzrok trovanja, preneo je podgorički portal CdM.

Ministarstvo spoljnih poslova: Studenti nisu životno ugroženi

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je danas da je tokom međunarodnog skupa studenata mašinskih fakulteta, koji se održava od 7. do 12. maja u Tivtu, na kome se okupilo oko 600 studenata iz regiona, došlo do masovnog trovanja hranom.

„Pošto se među studentima otrovanim hranom nalaze i državljani Republike Srbije, predstavnici Generalnog konzulata Republike Srbije u Herceg Novom posetili su studente zadržane na lečenju u bolnici u Kotoru. Tom prilikom, nadležni su ih obavestili da niko od hospitalizovanih, među kojima je 18 studenata iz Srbije, nije životno ugrožen, kao i da je većoj grupi studenata pružena pomoć u Domu zdravlja u Tivtu, nakon čega su se vratili u hotel“, navodi se u saopštenju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala