Teroristi planirali da dignu u vazduh most u Skoplju

© AFP 2023 / ROBERT ATANASOVSKIMost u Skoplju
Most u Skoplju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Teroristička grupa koja je izvršila napad u Kumanovu planirala je da postavi eksploziv i digne u vazduh jedan od glavnih mostova u Skoplju.
Policijska akcija u Kumanovu - Sputnik Srbija
Teroristi u Kumanovu bili telohranitelji političara (video)

Kako se navodi na makedonskom portalu „Večer“, to je rekao jedan od uhapšenih terorista, koji je istakao da je imao zadatak da se prebaci u Skoplje i izvrši napad.

Akcija je trebalo da bude izvedena sredinom maja, a planirano je i da u istom trenutku budu napadnute policija, sud i bolnica u Kumanovu.

Sukobi u Kumanovu- Makedonija - Sputnik Srbija
Eliminisani teroristi u Kumanovu, vođe Albanci s Kosova (video)

„Teroristi su plan razradili do detalja i predvideli da će u napadima stradati veliki broj ljudi. Plan je uključivao i veliku svotu novca, koja bi bila na raspolaganju teroristima za aktivnosti, kao i za nagrade u slučaju dobro obavljenog posla. Plan su osmislili lideri grupe, stanovnici Kosova, veterani paravojnih formacija, koji su posle završetka sukoba na Kosovu nastavili sa terorističkim aktivnostima“, navodi portal „Večer“

Zoran Damjanovski, gradonačelnik Kumanova - Sputnik Srbija
Zašto je policija u Kumanovu ćutala

Makedonski portal takođe ističe da su teroristi kao svoju bazu planski izabrali predgrađe Kumanova, u koje su nekoliko puta dolazili, izviđali teren i pripremali se za početak akcije.

„Iznajmili su četiri kuće do kojih može da se stigne samo pešaka. Lider grupe Mirsad Ndrecaj je lično stigao u maju u taj deo Kumanova i iznajmio kuće, koje je platio po hiljadu evra za mesec dana. Nekoliko dana kasnije, kupio je još jednu kuću u blizini i tu su bile smeštene velike količine oružja, kao i desetine terorista“, zaključuje se u tekstu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala