Istraživanje: Skoro 60 odsto Rusa vidi pretnju u SAD

© Sputnik / Mikhail Fomichov / Uđi u bazu fotografijaPogled na zid Kremlj i zaleđenu reku - Moskva
Pogled na zid Kremlj i zaleđenu reku - Moskva - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rezultati ankete koju je sprovela istraživačka organizacija „Levada-centar“ svedoče o tome da 59 odsto ispitanika smatra da SAD predstavljaju neku vrstu pretnje Rusiji.
Vladimir Putin i Si Điping - Sputnik Srbija
Puškov: Savez Rusije i Kine – odgovor na ekspanziju SAD i NATO

Prema rezultatima istraživanja u kojima je učestvovalo 1.600 osoba iz 134 naseljena mesta, ovakve pozicije se u celini drži dve trećine stanovništva (59 odsto), a među ispitanicima od 18 do 24 godine — 48 odsto, piše list „Izvestija“.

Rezultati istraživanja svedoče da, po mišljenju 48 odsto ispitanika, pretnja od strane SAD predstavlja prepreku na putu razvoja Rusije.

Osim toga, istraživanje je pokazalo da je među stanovništvom izbio na površinu strah od moguće vojne invazije, dok se okupacije plaši svaki treći Rus (31 odsto).

Tokom anketiranja, Ruse su takođe pitali i o mogućem scenariju rata između Rusije i SAD. Pokazalo se da je 33 odsto ispitanika uvereno da će u slučaju rata Rusija izaći kao pobednik, a samo 5 odsto da će to biti Amerika. Za Ruse je malo verovatan i scenario da u slučaju rata sa Zapadom Rusija prva upotrebi nuklearno oružje (42 odsto).

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala