Vučić: Srbija se ne meša u unutrašnje stvari drugih zemalja

© AP Photo / Darko VojinovicAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpski premijer Aleksandar Vučić izjavio je za list „Danas“ da se Srbija ne meša u unutrašnje stvari drugih zemalja, prenosi Tanjug.

Upitan da prokomentariše situaciju u Makedoniji, Vučić je rekao: „Ne mešamo se u unturašnje stvari drugih zemalja“.

U kumanovskom selu Divo, proteklog vikenda su, posle napada albanskih terorista na policiju, izbili sukobi makedonskih oružanih snaga i terorista.

Terorizam u Kumanovu - Sputnik Srbija
VBA u aprilu upozorila Makedoniju šta se sprema

U dvodnevnoj akciji makedonske policije poginulo je osam policajaca, ubijeno 14 terorista, dok je povređeno više od 37 policajaca.

Makedonski zvaničnici saopštili su u nedelju uveče da je „eliminisana najopasnija teroristička grupa u regionu“.

Inače, u više makedonskih gradova, od 5. maja održavani su protesti opozicije koja je zahtevala ostavku premijera Đorđa Ivanova. 

Diplomatske misije SAD, EU, OEBS-a i NATO-a u Skoplju izrazile su žaljenje zbog događaja u Makedoniji, naglašavajući da je ovo trenutak kada makedonski lideri treba da se udruže u dijalogu o svim pitanjima s kojima se država suočava, uključujući političku krizu i neophodne reforme.

I Evropska komisija je, izražavajući žaljenje zbog života koji su izgubljeni u operaciji u Kumanovu, istakla da se nada da će poslednji događaji navesti lidere u Makedoniji na saradnju i ozbiljan dijalog o svim problemima sa kojima je zemlja suočena.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala