Misija MMF-a i Vlada Srbije se sporazumeli

© Wikipedia / MatijaZgrada Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici
Zgrada Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Misija MMF-a i Vlada Srbije postigle su danas sporazum za okončanje prve revizije stend baj aranžmana koji je odboren našoj zemlji, a bord direktora te finansijske organizacije trebalo bi da aranžman odobri u junu, rekla je danas predstavnica Misije MMF Zuzana Murgasova.

"Misija MMF postigla je sporazum na nivou tima sa vlastima Srbije koji sada treba da odobre rukovodstvo i izvršni odbor MMF čime bi se okončala prva revizija sporazuma", navela je Murgasova na konferenciji za novinare nakon razgovora predstavnika Misije i srpske vlade, dodajući da se odluka borda očekuje na zasedanju u junu.

Aranžman predviđa i podizanje rasta, konkurentnosti i stvaranja zdravog ekonomskog ambijenta - Sputnik Srbija
MMF: Srbija u recesiji i ove godine

Ona je rekla da će Srbiji biti na raspolaganju 146 miliona evra, ali je dodala da su vlasti Srbije najavile da ne nameravaju da povlače sredstva iz stend baj aranžmana.

Murgasova je ocenila da je ekonomska perspektiva u Srbiji u određenoj meri poboljšana, te konstatovala da je nepokolebljiva primena zdravih ekonomskih politika i reformi od ključne važnosti za postizanje privrednog rasta.

Fiskalni rezultati u prvom kvartalu ove godine u skladu su sa ciljevima predviđenim programom, rekla je Murgasova, navodeći da je većina mera fiskalne konsolidacije sprovedena u skladu sa budžetom za 2015. godinu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala