Kumanovo - ruševine, strah i neverica

© AP Photo / Visar KryeziuKumanovo
Kumanovo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Žitelji kumanovskog naselja Divo vraćaju se danas svojim kućama, koje raščišćavaju od ruševina i tragova dvodnevnih sukoba terorista i makedonskih snaga bezbednosti.

Posle vikenda koji su obeležili okršaji policije sa teroristima, u kumanovskom naselju Divo je mirno, ali su tragovi sukoba svuda vidljivi, gotovo na svakom koraku.

© AP Photo / Visar KryeziuStanovnici naselja Diva, nastanjeno Albancima, posmatraju u neverici, a niko od njih ne želi da daje izjave novinarima.
Stanovnici naselja Diva, nastanjeno Albancima, posmatraju u neverici, a niko od njih ne želi da daje izjave novinarima.  - Sputnik Srbija
Stanovnici naselja Diva, nastanjeno Albancima, posmatraju u neverici, a niko od njih ne želi da daje izjave novinarima.

Nekoliko kuća je u potpunosti izrešetano, vidni su tragovi ruševina, a ima i prodavnica koje su gotovo potupno uništene.

Polupana vrata, prozori, izrešetane kuće, garež na sve strane, stanovnici Diva naselja, nastanjeno Albancima, posmatraju u neverici, a niko od njih ne želi da daje izjave novinarima, javio je Tanjugov izveštač sa lica mesta.

Gradonačelnik Kumanova Zoran Damjanovski rekao je juče Tanjugu da đaci danas neće ići u školu, ali da će onima koji su najteže materijalno pogođeni biti dodeljena humanitarna pomoć.

© AFP 2023 / ARMEND NIMANINekoliko kuća je u potpunosti izrešetano, vidni su tragovi ruševina, a ima i prodavnica koje su gotovo potupno uništene.
Nekoliko kuća je u potpunosti izrešetano, vidni su tragovi ruševina, a ima i prodavnica koje su gotovo potupno uništene.  - Sputnik Srbija
Nekoliko kuća je u potpunosti izrešetano, vidni su tragovi ruševina, a ima i prodavnica koje su gotovo potupno uništene.

Život se u tom naselju vraća u normalu, iako u većem delu još nema struje.

Naselje Divo, koje je tokom protekla dva dana bilo blokirano i iz koga su brojne porodice evakuisane, od jutros je otvoreno i život se u njemu odvija sasvim normalno, u onom delu naselja gde nije bilo oružanih sukoba.

© AFP 2023 / ARMEND NIMANIKumanovo su napustili pripadnici specijalnih jedinica, a gradu su i dalje prisutni pripadnici policije sa pancirima i naoružani dugim cevima.
Kumanovo su napustili pripadnici specijalnih jedinica, a gradu su i dalje prisutni pripadnici policije sa pancirima i naoružani dugim cevima. - Sputnik Srbija
Kumanovo su napustili pripadnici specijalnih jedinica, a gradu su i dalje prisutni pripadnici policije sa pancirima i naoružani dugim cevima.

Na obodima naselja i dalje se nalazi nekoliko policijskih punktova, ali u mnogo manjoj meri nego što je to bilo prethodnog dana.

Kumanovo su napustili pripadnici specijalnih jedinica, a gradu su i dalje prisutni pripadnici policije sa pancirima i naoružani dugim cevima.

U sukobima u Kumanovu stradalo je osam policajaca i najmanje 14 terorista, dok je 37 policajaca povređeno. Još nema podataka o eventualnim civilnim žrtvama.

© AFP 2023 / ARMEND NIMANU sukobima u Kumanovu stradalo je osam policajaca i najmanje 14 terorista, dok je 37 policajaca povređeno.
U sukobima u Kumanovu stradalo je osam policajaca i najmanje 14 terorista, dok je 37 policajaca povređeno.   - Sputnik Srbija
U sukobima u Kumanovu stradalo je osam policajaca i najmanje 14 terorista, dok je 37 policajaca povređeno.

Makedonska policija označila je juče kraj dvodnevne akcije u kojoj je, kako je saopšteno, „eliminisana najopasnija teroristička grupa u regionu“.

U Makedoniji je i danas Dan žalosti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala