Srbija bezbedna: Nema opasnosti od sukoba iz Makedonije

© AFP 2023 / ALEXA STANKOVICSrpska žandarmerija
Srpska žandarmerija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Biro predložio predsedniku Srbije da donese odluku kako bi se i jedinice Vojske Srbije adekvatno angažovale na teritoriji južnih opština Srbije u graničnom predelu sa Makedonijom.

Trenutno stanje bezbednosti u Srbiji je zadovoljavajuće i ne postoje indicije da će se u narednom periodu sukobi sa teritorije Makedonije preneti na teritoriju Srbije, zaključeno je danas na sednici Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

Sukobi u Kumanovu- Makedonija - Sputnik Srbija
Eliminisani teroristi u Kumanovu, vođe Albanci s Kosova (video)

Biro je predložio Vladi Srbije da formira posebno telo koje će zajednički da koordinira akciju svih bezbednosnih struktura i snaga.

Posle sednice Biroa, kojom je predsedavao premijer Aleksandar Vučić, direktor VBA Petar Cvetković rekao je novinarima da će tim telom da rukovodi komadant Žandarmerije Goran Dragović.

Cvetković je naveo da je Biro predložio predsedniku Srbije da donese određenu odluku kako bi se i jedinice VS adekvatno angažovale na teritoriji južnih opština Srbije u graničnom predelu sa Makedonijom.

„Trenutno stanje bezbednosti u Srbiji je zadovoljavajuće i ne postoje indicije da će se u narednom periodu sukobi sa teritorije Makedonije preneti na teritoriju Srbije. Sve bezbednosne strukture su preduzele mere da do toga ne dođe“, istakao je Cvetković.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala