Srbija spremna da spreči ugrožavanje teritorije

Pratite nasTelegramOdyssey
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je danas u bazi Žandarmerije u Ristovcu da policija, posle sukoba u Makedoniji, preduzima sve kako bi se očuvala stabilnost i bezbednost građana, kao i da će svi koji razmišljaju o eventualnim terorističkim napadima na Srbiju biti brzo i efikasno zaustavljeni.

„Srbija je spremna da spreči bilo kakvo ugrožavanje njene državne teritorije“ poručio je ministar koji je naveo da se prati stanje još od prethodnih napada na policijske stanice u Makedoniji i da je od tada povećana borbena gotovost.

Sukobi u Kumanovu- Makedonija - Sputnik Srbija
Kumanovo: Teroristi drže 20 porodica kao taoce (video)

„Nismo dozvolili da nas ovakva situacija iznenadi“, rekao je Stefanović, a prenosi Tanjug.

U Kopnenu zonu bezbednosti i granično područje prema Makedoniji upućene su pojačane jedinice Žandarmerije i Protivterorističke jedinice, rekao je Stefanović, a pojačano je i prisustvo granične policije i svih drugih logistički potrebnih policijskih snaga.

Makedonska policija u selu Gošince - Sputnik Srbija
Makedonska policija napustila granicu Srbije i Makedonije

Stefanović, koji je ranije danas razgovarao sa ministarkom unutrašnjih poslova Makedonije Gordanom Jankulovskom, rekao je da je čvrsto uveren da će se policijske snage te zemlje izboriti sa terorističkim pretnjama koje sada ugrožavaju njihove građane.

Obaveštajno pratimo  čitavo područje rekao je on i dodao da „moramo da budemo ozbiljni i odgovorni kako bi pokazali svima onima koji razmišljaju o eventualnim terorističkim napadima na teritoriju Srbije da će brzo i efikasno biti zaustavljeni“.

„Srbija je spremna da spreči bilo kakvo ugrožavanje njene državne teritorije“ poručio je ministar koji je naveo da se prati stanje još od prethodnih napada na policijske stanice u Makedoniji i da je od tada povecana borbena gotovost.

Sukobi u Kumanovu- Makedonija - Sputnik Srbija
Mustafa: Bezbednosna situacija u Preševu stabilna

„Nismo dozvolili da nas ovakva situacija iznenadi“, rekao je Stefanović.

Vlada Srbije će pratiti mogući izbeglički talas, kako bi pravovremeno reagovala radi smeštaja i prihvata tih ljudi, naveo je Stefanović.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala