Sertić: Za pola godine biće poznata sudbina Brezovice

© AFP 2023 / Youtube / Privredna komora SrbijeŽeljko Sertić
Željko Sertić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar privrede Željko Sertić izjavio je danas da srpski interesi neće biti zaobiđeni u privatizaciji Brezovice i dodao da je predviđen rok od šest meseci u kome treba da budu definisani svi detalji u toj privatizaciji.

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je danas da srpski interesi neće biti zaobiđeni u privatizaciji Brezovice i dodao da je predviđen rok od šest meseci u kom treba da budu definisani svi detalji u toj privatizaciji.

„Što se tiče Brezovice, proces je započet preko Kancelarije za KiM i predsednici opština već razgovaraju sa potencijalnim investitorima. To nije jednostavan proces, niti crno-bela slika, kako su kosovske vlasti pokušale da predstave da je to završen projekat“, rekao je Sertić novinarima nakon sastanka sa predsednikom opštine Gračanica Vladetom Kostićem.

Ineks ski-centar Brezovica”, pored tri hotela za smeštaj, ima i devet žičara, sa stazama do 2.500 metara nadmorske visine. - Sputnik Srbija
Brezovica francuskom konzorcijumu

On je rekao da je određen rok od šest meseci u kom svi detalji moraju da budu definisani i izrazio uverenje da će srpski interesi biti uvaženi. „Imamo snage i mogućnosti da se sa tim problemom nosimo“, poručio je Sertić.

On je podsetio da je u prethodnom periodu bilo dosta problema u privatizacijama na Kosovu, navodeći da su mnoga pravila i zakoni tu prekršeni, zbog čega je veliki broj ljudi ostao bez posla.

Sertić je pre sastanka u opštini Gračanica prisustvovao liturgiji u Manastiru Gračanica, koju je služio episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala