Osumnjičeni za terorizam predati Specijalnom tužilaštvu RS

© REUTERS / Igor GolubovicTeroristički napad u Zvorniku
Teroristički napad u Zvorniku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pripadnici MUP-a sproveli u Specijalno tužilaštvo RS lica uhapšena u akciji „Ruben“, kojom su sprečeni planirani teroristički napadi na institucije tog BiH entiteta.

Privođenje u zgradu Specijalnog tužilaštva, realizovano je uz jake mere obezbeđenja, a sinoć su ga posmatrali brojni okupljeni građani, pišu Nezavisne novine.

U akciji „Ruben“ uhapšena je 31 osoba, deo njih je pušten, a preostali, kod kojih su pretresima pronađeni dokazi koji ih povezuju sa planiranjem terorističkog akta, predati su u nadležnost Specijalnog tužilaštva RS.

Iz te institucije ranije su najavili da će zatražiti određivanje pritvora za ove osobe.

Mesto ubistva - Policijska stanica u Zvorniku - Sputnik Srbija
Zvornik: Ekstremisti vrbovali Ibrića

Hapšenje je, kako su naglasili, izvedeno jer je potvrđeno da su osumnjičeni planirali napade na policiju i nosioce pravosudnih institucija RS.

Kod nekih od osumnjičenih pronađeni su brojni dokazi, uključujući oružje, municiju, minsko-eksplozivna sredstva ali i vojne uniforme.  

Jedan od njih imao je čak 30 novih kompleta vojnih uniformi i pancirnih košulja.

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, rekao je na konferenciji za novinare da je nakon dešavanja u Zvorniku, kada je u terorističkom napadu jedan policajac ubijen a dva ranjena, svima jasno da je kompletna policija RS u pojačanoj pripravnosti.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala