Putinizmi, najpoznatije Putinove izjave

© AFP 2023 / ALEXANDER UTKINVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Za 15 godina na najvišim državnim dužnostima Vladimir Putin je zapamćen i po britkim izjavama, šalama i aforizmima. Ovo su neki od njih.

1. O terorizmu 1999. godine

„Pratićemo teroriste svuda, ako treba na aerodromu - na aerodromu. Ako ih u toaletu uhvatimo, udavićemo ih u toaletu, na kraju krajeva. Gotovo, pitanje je definitivno rešeno.

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografija„Ako mozgovi odlaze, znači da postoje. To je dobro. Znači da su visokog kvaliteta, jer u protivnom nikome ne bi bili potrebni i ne bi odlazili“.
„Ako mozgovi odlaze, znači da postoje. To je dobro. Znači da su visokog kvaliteta, jer u protivnom nikome ne bi bili potrebni i ne bi odlazili“. - Sputnik Srbija
„Ako mozgovi odlaze, znači da postoje. To je dobro. Znači da su visokog kvaliteta, jer u protivnom nikome ne bi bili potrebni i ne bi odlazili“.

2. O podmornici Kursk 2000. godine

U intervjuu voditelju televizijskog kanala Si-En-En Lariju Kingu, na pitanje šta se desilo sa ruskom podmornicom „Kursk, Putin je kratko odgovorio: „Potonula je. Lari King je deset godina kasnije njegov odgovor  nazvao „blistavim i dodao da je to bio jedan od onih „upečatljivih momenata na televiziji koji izazivaju burnu reakciju gledalaca.

3. O idiotima 2000. godine

„Ako čoveku sve odgovara, on je totalni idiot. Normalnom čoveku zdrave pameti ne može uvek sve da odgovara, rekao je Putin.

4. O odlivu mozgova 2003. godine

„Ako mozgovi odlaze, znači da postoje. To je dobro. Znači da su visokog kvaliteta, jer u protivnom nikome ne bi bili potrebni i ne bi odlazili.

5. Da li će Rusija uvesti sankcije Iranu 2006. godine

„Kad bi baba imala određene polne odlike bila bi deda. Politika ne trpi kondicional.

6. O Hodorkovskom

© AFP 2023 / JIM WATSON„Mislim da državnik u najmanju ruku treba da ima glavu. U izgradnji međudržavnih odnosa ne treba se rukovoditi emocijama, već fundamentalnim interesima svojih zemalja“.
„Mislim da državnik u najmanju ruku treba da ima glavu. U izgradnji međudržavnih odnosa ne treba se rukovoditi emocijama, već fundamentalnim interesima svojih zemalja“. - Sputnik Srbija
„Mislim da državnik u najmanju ruku treba da ima glavu. U izgradnji međudržavnih odnosa ne treba se rukovoditi emocijama, već fundamentalnim interesima svojih zemalja“.

„Treba uvek poštovati zakon, a ne samo kad vas uhvate za j…

7.  Odgovori Hilari Klinton na izjavu da (Putin) nema dušu

„Mislim da državnik u najmanju ruku treba da ima glavu. U izgradnji međudržavnih odnosa ne treba se rukovoditi emocijama, već fundamentalnim interesima svojih zemalja.

8. Nemam s kim da razgovaram 2007. godine

„Da li sam ja istinski demokrata? Naravno, ja sam apsolutni i čisti demokrata. Ali, znate li u čemu je nevolja? U tome što sam samo ja takav, takvih kao ja u svetu jednostavno nema. Posle smrti Mahatme Gandija nemam s kim ni da razgovaram.

9. O SSSR  2005. godine

„Krah Sovjetskog Saveza bio najveća geopolitička katastrofa veka, a pet godina kasnije izjavio je: „ko ne žali zbog raspada SSSR  nema srca, a ko želi da ga obnovi u prethodnom vidu  nema glavu.

10. O Berluskoniju 2012. godine

„Berluskoniju sude zbog toga što živi sa ženama. Kada bi on bio homoseksualac, niko ga ne bi ni pipnuo.

11. Loš hrišćanin  2012. godine

„Ja sam verovatno loš hrišćanin. Kada te ošamare po jednom obrazu, treba da podmetneš drugi. Ali ja za sada nisam moralno spreman na to. Ako nas udare, treba odgovoriti, u protivnom će nas udarati i dalje.

12. O izjavi predsednika SAD o izuzetnosti američke nacije

© AFP 2023 / ALEXEY DRUZHININ„Berluskoniju sude zbog toga što živi sa ženama. Kada bi on bio homoseksualac, niko ga ne bi ni pipnuo“
„Berluskoniju sude zbog toga što živi sa ženama. Kada bi on bio homoseksualac, niko ga ne bi ni pipnuo“ - Sputnik Srbija
„Berluskoniju sude zbog toga što živi sa ženama. Kada bi on bio homoseksualac, niko ga ne bi ni pipnuo“

„Vrlo je opasno inspirisati ljude na to da oni sebe smatraju izuzetnim, ma kakva motivacija da je u pitanju. Kada tražimo blagoslov od Gospoda, mi ne treba da zaboravimo da nas je Bog stvorio jednakim.

13. Krim je  ruski 2014. godine

„U srcu, u ljudskoj svesti, Krim je uvek bio i ostaće neodvojivi deo Rusije. Krim de fakto može da bude samo ruski.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala