Kreditne kartice Pentagona korišćene za seks i kocku?

© Flickr / brh_imagesStriptiz
Striptiz - Sputnik Srbija
Pratite nas
Revizija „Naplata vladinih transakcija“ koju je sprovelo Ministarstvo odbrane SAD utvrdila je da je veliki broj zaposlenih u Pentagonu koristio vladine kreditne kartice za kockanje, poslovnu pratnju i druge aktivnosti „za odrasle“.

Revizija je podrazumevala pregled sistema kreditnih kartica ali ne i istragu zloupotreba, tako da će zaključci najverovatnije dovesti samo do upozorenja zaposlenima.

Zaključci generalnog ispektora Ministarstva odbrane SAD biće objavljeni naredne nedelje.

Zakon donet 2012. godine nazvan „Prvencija zloupotrebe vladinih platnih kartica“ navodi da će se oduzimati platne kartice svim zaposlenima koji ih zloupotrebljavaju za nezakonite kupovine. Smernice navode i da bi agencije trebalo da najmanje dva puta godišnje objavljuju izveštaj u kome bi se opisala kršenja procedure kao i disciplinski postupci koji su preduzeti.

Revizija o zloupotrebi je usledila nakon procene da bi se na zabranjene kupovine moglo potrošiti stotine miliona dolara godišnje.

„Ovo je zakon o odgovornosti“, izjavio je republikanski senator iz Ajove Čak Grasli koji je predložio zakon.

„Poverenje javnosti je ozbiljno povređeno zbog zloupotrebe državnih platnih kartica. Postavljanjem kontrole u zakonu možemo biti sigurni da će federalna birokratija odgovornije koristiti platne kartice“, dodao je on.

„Nedostatak adekvatnog upravljanja doveo je do rasipanja miliona dolara poreskih obveznika na ležne, sumnjive i nepotrebno skupe kupovine. Na primer, jedan vlasnik kartice iz Ministarstva poljoprivrede proneverio je 642.000 dolara za šest godina“, navodi se u izveštaju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala