Nikolićeva platforma za KiM poslednja nada

© AP Photo / Darko VojinovicGrupa stručnjaka za međunarodno pravo, sa bivšim ombudsmanom Marekom Novickim na čelu, od 2006. godine se bavi tužbama kosovskih Srba, Roma i Albanaca protiv misije Ujedinjenih nacija. Smatraju je odgovornom zato što nije zaštitila članove njihovih porodica koji su nestali ili ubijeni u pogromima OVK.
Grupa stručnjaka za međunarodno pravo, sa bivšim ombudsmanom Marekom Novickim na čelu, od 2006. godine se bavi tužbama kosovskih Srba, Roma i Albanaca protiv misije Ujedinjenih nacija. Smatraju je odgovornom zato što nije zaštitila članove njihovih porodica koji su nestali ili ubijeni u pogromima OVK. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM saopštilo je da poslednju nadu za otete vide u platformi za KiM predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Udruženje smatra da u tom dokumentu treba da bude zahtevano da Evropa i SAD narede vođama OVK da oslobode otete Srbe.

„Nijedna dosadašnja vlada, kao ni predsednici i premijeri Srbije, u mnogim platformama i revolucijama o Kosovu i Metohiji nikada nisu tražili da se oteti Srbi oslobode i vrate svojim porodicama.

Nestali Srbi - Sputnik Srbija
Udruženje kidnapovanih: Srbija zaboravila otete na Kosovu

„Nisu se interesovali za kidnapovane Srbe i time su dokazali da pored međunarodne zajednice i Haškog tribunala, kao i Euleksovog suda, ignorišu srpske žrtve“, navode u tom udruženju. 

Udruženje je pozvalo predstavnike države da dokažu da su državi Srbiji i Vladi Srbije ključni životi Srba otetih na Kosovu i Metohiji, navodeći da je iz srpskih zatvora oslobođeno 2.108 Albanaca.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala