Akro-grupa „Striži“ na paradi u Moskvi (video)

© Sputnik / Artem Žitenev / Uđi u bazu fotografijaStriži
Striži - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska akro-grupa „Striži“, koju su Beograđani imali prilike da vide 16. oktobra prošle godine na vojnoj paradi, nastupiće 9. maja u Moskvi.

Ubedljivo najatraktivniji deo programa vojne parade u Beogradu, svakako je bio nastup pilotske grupe „Striži“ koja je izvodeći akrobacije iznad centra grada zasenila sve posmatrače.

Ova pilotska grupa koja je osnovana 6. maja 1991. godine i deo je ruskog ratnog vazduhoplovstva demonstriraće svoje vrhunsko letačko umeće na Paradi pobede u Moskvi 9. maja.

Akro grupa „Striži“ je sastavljena od najboljih pilota koji lete u avionima „mig-29“, a smeštena je u vazduhoplovnoj bazi Kubinka, 60 kilometara od Moskve.

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaU zavisnosti od događaja „Striži“ nastupaju u sastavu od četiri do šest aviona. Najčešće boje na MiG-ovima su crvena, bela i plava.
Akro-grupa „Striži“ na paradi u Moskvi (video) - Sputnik Srbija
U zavisnosti od događaja „Striži“ nastupaju u sastavu od četiri do šest aviona. Najčešće boje na MiG-ovima su crvena, bela i plava.
U zavisnosti od događaja „Striži“ nastupaju u sastavu od četiri do šest aviona. Najčešće boje na MiG-ovima su crvena, bela i plava. U svom programu imaju mnoštvo grupnih i solo akrobatskih manevara.

Nastupi obuhvataju prelete u formaciji „piramida“, „čekić“, „strela“, „krst“ i „krilo“.

Ovaj avijacijski sastav jedan je od tri aktivne akro-grupe ruskih vojnih vazduhoplovnih snaga. Pored akrobatskih veština i učešća na avio mitinzima širom sveta, „Striži" su takođe čuvari vazdušnog prostora, lete u pratnji predsedničkog aviona, pokrivajući nebo iznad te oblasti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala