Branson: Droga može da spasi ukrajinsku ekonomiju

© Flickr / Jarle Naustvikser Ričard Branson
ser Ričard Branson - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Dok ukrajinska ekonomija visi na tankoj žici, ser Ričard Branson nudi „genijalan“ plan za popunjavanje budžetskih rupa.

Britanski tajkun, osnivač Verdžin galaktika i javna ličnost ser Ričard Branson predložio je ukrajinskoj vladi da legalizuje droge, piše Insajder.

Svet se već više od 50 godina bori protiv narkotika, a Ukrajina ima jedan od najgorih rezultata u toj borbi, rekao je ovaj preduzetnik kijevskim studentima prošlog petka.

„Rečeno mi je da je, od svih zemalja na svetu, ukrajina najgora u tom ratu. Izborili ste se za slobodu, i još uvek se za nju borite“.

Sedmi najbogatiji Britanac rekao je da u Ukrajini ima, otprilike 300.000 zavisnika i posavetovao je vlasti da legalizuju marihuanu. On je naveo primer Portugalije gde su sve droge dekriminalizovane. Portugalija je izgradila klinike gde zavisnici mogu da se očiste uz pomoć lekova. To ih košta 60% manje nego da ih drže u zatvorima.

„Bolje je da novac ide u budžet, nego u džepove švercera“, kazao je Branson.

Branson je dodao da je visok stepen korupcije u Ukrajini doveo do toga da u zatvoru završavaju oni koji koji su isuviše siromašni da bi nekoga podmitili.

Kijev bi trebalo da novac koji se koristi za zatvorske troškove zavisnika preusmeri na obrazovanje, zaključio je tajkun.

Kako je veliki broj svedoka potvrdio, droga je korišćena za raspirivanje sukoba tokom Majdanskog prevrata.

 

 

Sve vesti
0