Zašto postoji rasizam u SAD?

© Foto : screenshot/youtubeZašto postoji rasizam u SAD?
Zašto postoji rasizam u SAD? - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prema istraživanjima sprovedenim na Jejl univerzitetu i organizacijama za ljudska prava pokazalo se da postoji osam glavnih naznaka da je rasizam prisutan.

Rasizam je i dalje prisutan u društvu SAD, međutim "Vašington post" piše kako nisu svi svesni te činjenice.

Kako prenosi ovaj list, svi oni koji imaju sumnje da li rasizam i dalje postoji treba da pogledaju kratak video, u kojem je prikazano osam razloga zbog kojih se vidi da je rasizam prisutan.

Prema istraživanjima sprovedenim na Jejl univerzitetu i organizacijama za ljudska prava pokazalo se da postoji osam glavnih naznaka da je rasizam prisutan.

Kako piše "Vašington post", veruje se da belci imaju veće šanse za zaposlenje, samo na osnovu toga kako njihovo ime zvuči. Takođe, oni će pri kupovini potrošiti mnogo manje novca, ukoliko cena neke stvari nije fiksna.

Vozači Afroamerikanci imaju dva puta više šanse da ih policija zaustavi, a isto tako oni češće budu i uhapšeni.

Takođe, kao neki od naznaka navode se to da doktori crnce ne informišu redovno o njihovom zdravstvenom stanju, kao i druge situacije u životu koje su pokazale kakvu prednost imaju belci.

Različite studije su objavljene nakon što u SAD-u nekoliko dana traju protesti zbog smrti Afroamerikanca Fredija Greja, koji je preminuo u policijskom pritvoru, što je izazvalo nezadovoljstvo širom nacije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala