Zvezda u Zagrebu osvojila prvi ABA prsten (video)

© Foto : Sajt ABA lige Stefan Jović
Stefan Jović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Uz sjajnu i efikasnu igru Crvena zvezda bacila je na kolena hrvatskog evroligaša Cedevitu (79:89) i ukupnim rezultatom 3:1 osvojila prvu titulu ABA lige u svojoj istoriji.

Posle jučeršnjeg poraza, očekivala se neizvesna utakmica, ali su od samog početka igrači Dejana Radonjića nametnuli svoj ritam. Iako su bili stalno u vođstvu, nisu uspeli do kraja prve četvrtine da naprave veću prednost od 5 poena razlike.

A onda u drugoj četvrtini kreće Zvezdina mašnerija. Pogađali su redom Vilijams, Dženkis, Tejić i Marijanović, za ogromnih 18 poena prednosti. Na poluvreme se otišlo rezultatom 52:35.

Pogledajte sjajno zakucavanje Dangubića:

Iako je ostalo još celo poluvreme, već tada je u taboru navijača Crvene Zvezde moglo da počne slavlje.

Nije se Cedevita predavala u nastavku, pokušala je da pojačanom odbranom napravi nešto više u ovom meču, ali su igrači Zvezde imali pravi odgovor na takvu igru. Iskusno su čuvali predsnot stečenu u prvom delu igre.

U poslednju četvrtinu se ušlo rezultatom 58:69, što je davalo neku nadu igračima Cedevite, ali tada je došao do izražaja inat Nikole Kalinića koji je svojim poenima i blokadom povećao prednost na velikih 16 razlike.

Cedevita je do kraja uspela da smanji zaostatak na samo 5 peona, ali je onda mirnom i iskusnom igrom Zvezda smirila rivala, pogađala otvorene šuteve, i pobedila sa deset razlike (79:89).

Najefikasniji u redovima Zvezde je bio Dženkis sa 17 postignutih poena, dok je na drugoj strani bolji od ostalih bio Zubčić sa 15.

Poslednji minuti meča i slavlje igrača na terenu:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala