Priveden treći osumnjičeni za napad u Zvorniku

© REUTERS / Dado RuvicBezbednosni zvaničnici u BiH najavljuju opsežniju i represivniju akciju posle napada
Bezbednosni zvaničnici u BiH najavljuju opsežniju i represivniju akciju posle napada - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Agenciji za istrage i zaštitu BiH saslušana je još jedna osoba za koju se sumnja da je povezana sa terorističkim napadom na policijsku stanicu u Zvorniku.

U napadu koji se dogodio 27. aprila, jedan policajac je ubijen, a dvojica ranjena.

U objektima koje je koristio osumnjičeni Muhamed Demirović pronađeni su i privremeno oduzeti određeni predmeti, potvrđeno je iz te agencije.

Inače, kriminalistička obrada dvojice ranije uhapšenih, Kasima Mehidića i Avdulaha Hasanovića, prijatelja Nerdina Ibrića, koji je ubijen u razmeni vatre sa policijom, još traje.

Mesto ubistva - Policijska stanica u Zvorniku - Sputnik Srbija
Teroristički napad u Zvorniku, ubijen policajac (video)

Demirović je, prema navodima agencije Hina, zet uhapšenog Avdulaha Hasanovića, za kojeg je potvrđeno da je nedavno boravio u Siriji, gde se borio na strani terorističke organizacije Islamska država.

Hasanović (24) kao i Kasim Mehidić (30) identifikovani su kao pripadnici zajednice radikalnih islamista — selefija, kojoj je pripadao i Ibrić.

Banjalučki Glas Srpske objavio je da je Nerdin Ibrić prošao obuku u vehabijskom kampu u Cerskoj kod Zvornika, a u tom kampu često je boravio i Avdulah Hasanović.

Vehabijski kampovi u Cerskoj kod Zvornika i baze kod Osmaka i Potočara nadomak Srebrenice biće glavne mete u nastavku istrage o terorističkom napadu na Policijsku stanicu u Zvorniku, zbog sumnje da su počinilac i inspirator imali saradnike u tim kampovima, piše ovaj list.

Teroristički napad u Zvorniku - Sputnik Srbija
U Zvorniku strah i neverica, jedan uhapšen

Sagovornik je Glasu Srpske rekao da je Hasanović imao kontakte i sa Harunom Mehičevićem šefom Islamskog centra El Furkan iz Melburna.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine potvrdilo je da će dvojicu uhapšenih nakon krivične obrade u SIPA saslušati i tužilac koji vodi istragu o celom slučaju.

Nakon saslušanja, čije se okončanje očekuje u petak, Tužilaštvo će odlučiti hoće li od Suda BiH zatražiti da im odredi pritvor.

Istragu koju vodi poseban tim, kako je navedeno iz Tužilaštva BiH, nadzire lično glavni tužilac Goran Salihović i ona se nastavlja radi rasvetljavanja svih okolnosti pod kojima je Ibrić počinio napad, preneo je Tanjug.

Građani Zvornika ne žele mnogo da govore o sinoćnjem napadu - Sputnik Srbija
Zukorlić: Napad u Zvorniku nije slučajan

Tužilac Tužilaštva BiH Dubravko Čampara rekao je za Glas Srpske da je jasno da je u Zvorniku počinjen teroristički napad.

Policajac Dragan Đurić ubijen je 27. aprila uveče u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, koji je izvršio Nerdin Ibrić (24) iz Sapne kod Zvornika.

Tom prilikom ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović. Ibrić je likvidiran prilikom razmene vatre sa policijom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala