Kosmetske žrtve: NATO sarađivao sa OVK

© AP Photo / Visar KryeziuApel Ujedinjenim nacijama i predstavnicima Unmika predstavlja izraz bojazni stručnjaka Panela da će njihov dugogodišnji rad biti obesmišljen, a sa njim i izgledi da se žrtvama OVK omogući pravda.
Apel Ujedinjenim nacijama i predstavnicima Unmika predstavlja izraz bojazni stručnjaka Panela da će njihov dugogodišnji rad biti obesmišljen, a sa njim i izgledi da se žrtvama OVK omogući pravda. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Udruženje „Kosmetske žrtve“ optužilo je danas, na Međunarodni dan nestalih, NATO i OVK da su otete Srbe koristili za trgovinu ljudskim organima.

Kako se navodi u saopštenju Udruženja, postoje ljudi koji mogu da posvedoče da su u Prizrenu, Đakovici, Prištini i Peći, Albanci u crnim uniformama sa amblemom OVK, zajedno sa vojnicima NATO-a i KFOR-a, odvodili Srbe iz svojih kuća i stanova na navodni „informativni razgovor“. 

„Oni se nikada nisu vratili svojim porodicama. Imamo žive svedoke koji su videli otete Srbe u NATO bazi Bondstil. Imamo i dokumenta da su NATO vojnici iz Bondstila kamionom odvozili ubijene Srbe i sahranjivali ih na lokaciji iznad Prištine“, navodi se u saopštenju.

Udruženje podseća da su Haški istražitelji 2000. godine na lokaciji „Dragodan 1“ i „Dragodan 2“, pronašli preko 184 tela ubijenih Srba.

„Ta su tela premestili i zakopali u masovne grobnice u Suvoj reci, Mališevu i Volujku kod Đakovice. To su uradili ciljano kako bi ispalo da su oni ubijeni u nekakvim ratnim dejstvima„, kaže se u saopšenju „Kosmetskih žrtava“.

Dodaje se da je bivša haška tužiteljka Karla Del Ponte u svojoj knjizi „Lov, begunci i ja“, optužila komandanta OVK Hašima Tačija da je organizovao transport otetih Srba kamionima preko Kosova, Makedonije i Crne Gore, ali da je prećutala da „su ti kamioni krenuli iz NATO baze Bondstil“.

Udruženje zahteva da Tužilaštvo za ratne zločine u Beogradu i Euleksovo tužilaštvo za ratne zločine u Prištini, „utvrde šta se događalo sa otetim Srbima u NATO bazi Bondstil na Kosovu, kao i u `Žutoj kući`, ali i klinikama i bolnicama u Albaniji“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala