Ruski demineri nastavljaju sa radom u Srbiji

© Sputnik / Said Carnajev / Uđi u bazu fotografijaSaperi
Saperi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Grupa ruskih deminera, koja je nedavno stigla u Srbiju radi izvođenja još jedne u nizu faze razminiranja u okviru humanitarnog programa, dobila je akreditaciju i zajedno sa srpskim kolegama počela sa radom, kaže se na sajtu Ministarstva za vanredne situacije Rusije u ponedeljak.
Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu - Sputnik Srbija
Treći rođendan Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu

Rusko-srpski humanitarni centar ranije je saopštio da su ruski demineri stigli u Niš. Radove na razminiranju finansira ruska strana i u narednim mesecima će biti vođeni blizu Paraćina, gde je 2006. godine došlo do eksplozije u vojnom skladištu.

„Zajednički rusko-srpski odred humanitarnog razminiranja, koji je stacioniran u Pančevu, počeo je sa radom nakon dobijanja akreditacije od Centra za razminiranje republike Srbije“, kaže se u saopštenju.

MVS navodi da demineri Rusije i Srbije nastavljaju ove godine sa čišćenjem teritorije oko vojnog arsenala u Paraćinu.

„Prema projektu Centra za razminiranje republike Srbije odred treba da očisti od eksplozivnih predmeta teritoriju od 580.000 kvadratnih metara“, dodaje se u saopštenju MVS Rusije. 

Ruski demineri od 2008. godine učestvuju u projektu razminiranja u Srbiji. Za to vreme, očišćena je teritorija od 4 miliona kvadratnih metara i pronađeno i neutralisano više od 13 hiljada eksplozivnih predmeta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala