Putin i Oland: Ili „mistrali“, ili novac nazad

© Sputnik / Alexey Danichev / Uđi u bazu fotografijaUniverzalni desantni ratni brod „mistral”
Univerzalni desantni ratni brod „mistral” - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednici Rusije i Francuske Vladimir Putin i Fransoa Oland složili su se da Francuska preda Rusiji nosače helikoptera tipa „mistral“ ili da vrati dobijeni avans za njih. Rokovi isplate obaveza zasada nisu poznati, saopštio je novinarima pres-sekretar šefa ruske države Dmitrij Peskov.

„Ne, nisu precizirani konkretni rokovi“, odgovorio je on na pitanje da li je na sastanku Putina i Olanda u Jerevanu bilo reči o rokovima za odluku o „mistralima“.

Mistral - nosač helikoptera - Sputnik Srbija
Oland: Ako ne bude isporuke, vraćamo novac za „mistral“

Pri tome, Peskov je potvrdio da je „tema je pokretana u koloseku onoga što je još na pres-konferencije u Parizu (22 aprila) govorio predsednik Francuske“.

„Zapravo, ova pozicija je bila potvrđena. Pozicija je sasvim prosta — ili roba ili već uplaćena suma. Potvrđeno je u celini da se strane slažu po ovoj poziciji“, konstantovao je pres-sekretar.

Lideri Rusije i Francuske su na sastanku u Jerevanu 24. aprila razgovarali na temu „mistrala“. „Mistrali“ su bili tema razgovora i u ovom slučaju nema nikakvih problema, saopštio je Peskov.

Na kraju razgovora Putina i Olanda, francuski predsednik je izjavio da konačna odluka o nosačima helikoptera još nije doneta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala