Izraelski policajci ubili maloletnog Palestinca u napadu noževima

© REUTERS / Mohamad TorokmanPalestinski protestanti iza barikade
Palestinski protestanti iza barikade - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izraelski policajci ubili su danas dva Palestinca koja su imala noževe, kao odgovor na odvojene napade noževima na policiju u Izraelu.

Kako je navela portparolka policije Luba Samri, u prvom incidentu 17-godišnji stanovnik istočnog Jerusalima Ali Mohamed Abu Ganam prišao je sa mesarskim nožem policajcu i pokušao da ga napadne.

Samri je dodala da su policajci pucali u Abu Ganama pošto je on odbio da položi oružje.

Desetine palestinskih omladinaca sukobilo se sa policijom posle tog incidenta. Oni su na policajce bacali kamenje, a policija je odgovorila suzavcem.

Kasnije, u gradu Hebronu na Zapadnoj obali jedan Palestinac napao je policajca nekoliko puta ga ubovši nožem u glavu i grudi. Drugi policajci na licu mesta otvorili su vatru i ubili napadača, navela je Samri.

Ti napadi su se desili nedelju dana pošto su izraelske vlasti saopštile da je 37-godišnji Palestinac namerno svojim automobilom uleteo u grupu izraelskih Jevreja, nedaleko od Jerusalima, usmrtivši jednog čoveka i teško povredivši ženu.

U Izraelu je poslednjih meseci bilo nekoliko izolovanih nasrtaja noževima i napada automobilima, što je podstaklo bojazni o obnavljanju talasa palestinskog nasilja, poput onog koje je tu zemlju potresalo pre deceniju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala