Peskov: Nema problema sa „mistralima“

© Sputnik / Alekseй KudenkoDmitrij Peskov, portparol predsednika Rusije Vladimira Putina
Dmitrij Peskov, portparol predsednika Rusije Vladimira Putina - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lideri Rusije i Francuske Vladimir Putin i Fransoa Oland razgovarali su o isporukama „mistrala“, saopštio je pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov.

„Bilo je reči o ’mistralima‘. U ovom slučaju nema nikakvih problema“, rekao je Peskov, odgovarajući na pitanja koja su se ticala detalja susreta Putina i Olanda u Jerevanu.

Ruski i francuski predsednik Vladimir Putin i Frnsoa Oland u Jerevenu - Sputnik Srbija
Još nema odluke o „mistralima“

Predsednici Rusije i Francuske razgovarali su o širokom krugu pitanja — o Ukrajini, procesu ispunjavanja sporazuma iz Minska, situaciji u Libiji i Siriji. Predsednik je još jednom dao potrebno objašnjenje u vezi sa isporukama sistema S-300 za Iran. Govorili su i o iranskom nuklearnom programu, a dotakli su se i problematike sankcija, rekao je Peskov.

Prema njegovim rečima, razgovor lidera dveju država „održan je u veoma konstruktivnom i pragmatičnom duhu“, čiji se deficit sada oseća u odnosima Rusije i evropskih zemalja.

„Posebno je naglašena potreba da se ne dopusti degradacija raznovrsne bilateralne saradnje Francuske i Rusije“, rekao je pres-sekretar predsednika Rusije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala