Dodik nekoliko sati čekao dozvolu za prelet preko Turske

© Sputnik / Sergeй Pяtakov / Uđi u bazu fotografijaNad Srbima u Hrvatskoj počinjen genocid
Nad Srbima u Hrvatskoj počinjen genocid - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dodik je nekoliko sati čekao u Burgasu, u Bugarskoj, da turske vlasti odobre prelet aviona kojim je krenuo za Jermeniju, povodom stote godišnjice otomanskog pogroma nad Jermenima.

Avion Vlade Republike Srpske, kojim je predsednik RS Milorad Dodik krenuo za Jerevan, vraća se u Banjaluku, pošto više nije mogao da u Bugarskoj čeka dozvolu za prelet preko Turske, objavile su banjalučke Nezavisne novine.

Dodik je nekoliko sati čekao u Burgasu, u Bugarskoj, da turske vlasti odobre prelet aviona kojim je krenuo za Jermeniju, povodom stote godišnjice otomanskog pogroma nad Jermenima.

U tekstu se navodi da je predsednik RS ranije dobio dozvolu za prelet preko turske teritorije.

„Sveta Sofija” u Instanbulu - Sputnik Srbija
Da li je Rezolucija o genocidu odgovor na tursko približavanje Rusiji

Dodik je na poziv predsednika Jeremenije Serža Sargsjana krenuo u Jerevan da od 22. do 24. aprila učestvuje u obeležavanju stote godišnjice genocida nad Jeremenima.

Dodik je prošle sedmice u Narodnu skupštinu RS uputio predlog rezolucije o osudi genocida nad Jeremenima.

Istoričari procenjuju da je za vreme i posle Prvog svetskog rata u Turskoj ubijeno 1,5 miliona Jermena. Turska negira da je to bio genocid, tvrdi da je broj žrtava preuveličan i da su to samo bile žrtve građanskog rata i nemira tokom raspada Otomanskog carstva, koji su doneli gubitke na obe strane.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala